Edyta Gotfryd

mgr dietetyk

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka w 2016 roku z uzyskaniem tytułu magistra.

W ciągu trwania studiów odbyła szereg praktyk w warszawskich szpitalach oraz Instytucie Żywności i Żywienia (2011-2014/2014- 2016). Członek Studenckiego Koła Naukowego Żywienia Klinicznego WUM oraz Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Medycyny EMSA – Koordynator projektu EMSA Warszawa „Meet the Dietician”- w którym była odpowiedzialna za organizowanie wydarzeń oraz edukację i promowanie zasad prawidłowego żywienia.

Uczestnik wielu cyklicznych konferencji naukowych m.in. Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica i Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, jak również wykładów/warsztatów organizowanych przez Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej Sanvita oraz Biuro Karier Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Stażystka w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie, podczas którego pełniła obowiązki dietetyka klinicznego (2016 r.).

Ostatnie publikacje:

„Próchnica – zasady postępowania wg stanowiska polskich ekspertów dotyczącego zasad żywienia dzieci i młodzieży w aspekcie zapobiegania chorobie próchnicowej” (2015 r.)